• Login
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

De opmerkelijke loopbaanstap van Arjen Robben

Dirk Renkema
  | 
11 augustus 2020

Een kleine maand geleden kondigde voetballer Arjen Robben aan een comeback te willen maken bij zijn oude club FC Groningen. Het anders zo nuchtere Groningen en omstreken was in extase. 

Maar de voetbalwereld was verdeeld. Veel positieve reacties maar ook veel sceptische. “Hij is blessuregevoelig en voor een voetballer op gevorderde leeftijd”. En “wanneer heeft er voor het laatst een voetballer van zijn faam afgebouwd bij een club van het bescheiden kaliber van FC Groningen?” “Hij komt daar minder aan aanvallen toe en moet meer meters overbruggen dan bij een topclub die meer op de helft van de tegenstander speelt”. “Robben heeft niks te winnen en veel te verliezen” waren veel gehoorde meningen van kritische analytici. 


Arjen is duidelijk in zijn belangrijkste drijfveer; clubliefde. Hij heeft de support van zijn familie en de supporters van de club. Hij wil graag iets terugdoen voor zijn oude club en streek. Een gevoel van thuiskomen. Daarnaast houdt hij van een uitdaging. Hij heeft daar goed over na kunnen denken tijdens de afgelopen corona periode. 

Op het moment van schrijven moet het seizoen 20/21 nog beginnen. Dus of het een sportief succes gaat worden is nog ongewis. Maar de loopbaanstap is weloverwogen gemaakt. Het is niet alleen de inhoud van het werk, maar ook de omgeving die er toe doet. Het is ook nooit alleen maar een rationele afweging. Gevoel en intuïtie spelen ook mee. Met wie werk je graag samen, in welke organisatie, en wat voelt goed? Daar komt bij dat je van tevoren nooit weet of het een succes wordt. Als je dat vooraf weet is er geen uitdaging (saai!). Je moet soms een stap maken om dat uit te vinden. Of het nou een succes wordt of niet, het draagt hoe dan ook bij aan je persoonlijke ontwikkeling. 

Zoals Cruijff ooit zei; “as je niet schiet ken je niet scoren”. Of zoals Arjen zelf zegt; als je het niet probeert weet je het nooit. 

Artikel uit de categorie:
Regie over je loopbaan

0 Reacties op "De opmerkelijke loopbaanstap van Arjen Robben"

Geef een reactie op dit artikel

© 2020 DRCoaching KVK 58237801

Stel Menus in in het Admin Paneel