Geluk is een gemoedstoestand - Persoonlijke Ontwikkeling voor nieuwsgierige mensen

Geluk is een gemoedstoestand

Er zijn mensen die gelukkig blijven ondanks tragische situaties. En je kent vast wel de foto's van mensen uit de hele wereld met absoluut niets, maar met een glimlach op hun gezicht.


Heb je je ooit afgevraagd hoe deze mensen gelukkig kunnen zijn ondanks alles wat hen en de mensen van wie ze houden overkomt?

Volgens Marcus Aurelius hangt geluk af van de kwaliteit van je gedachten. Wetenschappers bestuderen al lang geluk en er is een consensus dat Marcus mening juist is. Dus in plaats van te vragen waarom deze mensen gelukkig zijn, zou je jezelf moeten afvragen hoe ook jij gelukkig kunt zijn, ongeacht de omstandigheden. Hierbij een paar manieren om je te helpen: 


Neem Controle

Als iets je ongelukkig maakt en je de mogelijkheid hebt om het te veranderen: Doe het! Laat je niet meer tegenhouden. Pak het probleem bij de strot en los het op. Als je niet tevreden bent met een situatie of een persoon en je kunt dit niet veranderen, vraag jezelf dan af of je het echt nodig hebt in je leven. Soms moet je loslaten om gelukkig te zijn.


Een oplossing vinden

Waar een wil is, is een weg. Zoekt en gij zult vinden. Je kent de cliches vast wel. En vaak zit daar een kern van waarheid in. Als er een probleem is, is er meestal een oplossing. Je kunt het probleem misschien niet direct oplossen, en moet je verder zoeken. Dit geldt met name als de echte oplossing iemand anders vereist om het te bereiken. Accepteer dat je hulp nodig hebt en vraag ernaar. Je geluk is het waard. Vergeet niet dat soms de oplossing acceptatie is. Oftwel cliche (of wijsheid) #3; verander wat je niet kunt accepteren en accepteer wat je niet kunt veranderen. 


Doe niet alsof

Het is nooit een goed idee om je ware gevoelens te verbergen. Gelukkig zijn betekent niet dat je geen emoties meer hebt. Maar je hoeft ook niet met je ziel onder de arm te lopen. De kunst is om tevreden zijn met wat je hebt. Dat is misschien wel het ware geluk.


Leef zonder verwachtingen

Een van de grootste moordenaars van geluk zijn verwachtingen. Wanneer je beslissingen neemt en dingen doet zonder er iets voor terug te verwachten, zoals de kerstman in dit filmpje:


geef je jezelf de vrijheid om keuzes te maken op basis van wat je wilt in plaats van wat anderen zeggen dat je zou moeten willen (zoals Frank Lammers in dit filmpje 🙂  Op die manier neem je de regie. Je verkleint de kans op boosheid of teleurstelling in de verwachte uitkomst. Je staat jezelf toe om in het moment te leven en van het leven te genieten.

Als je nog steeds niet overtuigd bent, kijk dan rond de wereld. Je zult veel mensen zien die veel minder hebben dan jij en toch gelukkig zijn. Het lijkt erop dat ze geen echte reden hebben om gelukkig te zijn en toch zijn ze dat. Jij kunt ook gelukkig zijn. Je hoeft er alleen maar naar te kijken. Neem de controle over wat je kunt en maak je geen zorgen over wat je niet kunt. Geniet..

Gerelateerde artikelen
No related posts for this content
>
Share via
Copy link
Powered by Social Snap